Välkommen till

Rudalid

Montessoriförskola

Välkommen till Rudalid montessoriförskola, där vi erbjuder en charmig och hemtrevlig miljö för barn att lära och växa i.

Vår förskola är belägen i ett tidigare sommarnöje och är indelad i två avdelningar: Lilla Rudalid för barn i åldern 1-3 och Stora Rudalid för barn i åldern 3-5. De äldre barnen har tillgång till ett soligt klassrum och en ljus ateljé på huvudplanet, medan de yngre barnen har sitt eget åldersanpassade klassrum och ateljé på övervåningen, samt ett vilo- och rörelserum.

Vår utomhusmiljö är fri från biltrafik, vilket ger frisk luft och naturliga möjligheter för fysisk och grovmotorisk utveckling. Vår stora lekplats har gungor, en fotbollsplan, klätterträd, sandlåda, hinderbana, rutschkana och en vacker gräsmatta. De minsta barnen har sin egen inhägnade lekpark med förmiddagssol och utsikt mot naturreservatet.

På Rudalid tror vi att samarbetet mellan engagerade lärare och föräldrar är avgörande för att erbjuda ett tryggt, kreativt, stimulerande och meningsfullt dagligt upplevelse för barnen. Vår förskola drivs som ett föräldrakooperativ/ideell förening. Vi har tre legitimerade förskollärare som även är utbildade montessorilärare, en montessoripedagog, två montessoriassistenter, en småbarnspedagog och en lokalvårdare.